Geschiedenis

We maken een tijdsprong naar 1976 toen Piet Costermans en zijn team First Immo, algemene immobiliën, uit de grond stampte. Een dynamisch team staat aan het roer van dit bedrijf, dat opereert vanuit hun hoofdkantoor dat gevestigd is aan de Italiëlei te Antwerpen. De vestiging groeit en na een jaar opent Piet Costermans een tweede filiaal te Wilrijk. Gedurende de eerste levensjaren bestaan de kernactiviteiten van de onderneming voornamelijk uit het te huur - en te koop aanbieden van panden binnen de regio. Een professionele werking waarbij zij steevast kort op de bal hebben gespeeld in combinatie met een uitmuntende service hebben ertoe bijgebracht dat First Immo op een mum van tijd een belangrijke speler werd binnen de wereld van vastgoed. Tegenwoordig bestaat hun netwerk uit maar liefst vijftien kantoren en etalages in het Antwerpse.  

Het is pas wanneer de Belgische Frank Euro is geworden dat First Immo zich focust op de verhuring van hippe koten, studentenkamers en studio’s. Op dat moment wordt First Student Housing de afgeleide van First Immo. Verder wordt First Student Housing nu opgedeeld in Student Flats, Erasmus Flats, Starter Flats en Business Flats. Mede dankzij de evolutie van het op kot gaan gooien zij het over een andere boeg en verleggen zij de focus. Tijden veranderen, studenten ook. Vanaf 2004 constateren we een evolutie in het op kot gaan. Jongeren huren een flatje, willen meer comfort en hechten alsmaar meer belang aan privacy. De traditionele kamers boeten een beetje in aan populariteit ten voordele van studio’s, appartementen en flats voor business of starters.  De duo-flats komen op, voor aantrekkelijk, weinig prijsverschil met kamers krijg je meer waar voor je geld. Een roommate, broer of zus, vriend of vriendin, mee op kot en samen met 2 keukentje en sanitair delen, levert dubbel voordeel: gezelligheid, meer kwaliteit en voordeliger prijs dan alleen op kot. De toon is gezet, en First Student Housing komt aan deze evolutie tegemoet door mee in te spelen op veranderende behoefte hedendaagse student.

Vandaag kennen we First Student Housing als First Student Flats. In januari 2010 besloot de onderneming wat pittiger uit de hoek te komen zonder hiervoor een drastische naamsverandering door te voeren. Met deze frisse wind willen we nog beter in het oog springen van onze doelgroep, studenten en jonge starters. Gedurende onze geschiedenis is First Student Flats een van de weinige professionele spelers op de Antwerpse markt van studentenkamers. Vanaf het begin is service verlenen altijd één van de belangrijke punten geweest. Momenteel heeft First Student Flats zo’n 400 studentenkamers in haar portefeuille. First Students Flats is het surrogaat voor de goede, oude kotmadam. First Students Flats zet zich in voor het beheer en onderhoud van de gebouwen, administratie opvolging en behoud hierbij steevast het contact met studenten. Daarnaast fungeert First Student Flats ook als controlefunctie, … wat ouders nog steeds op prijs stellen.